Ca urmare a colaborării dintre Parlamentul României cu Parlamentul din Coreea de sud, părintele Ion Armași a participat la Seul, în săptămâna care s-a încheiat, împreună cu o delegație a Parlamentului României, la o acțiune intitulata: "Micul dejun cu rugăciune".

După oficierea sfintei liturghii, părintele Ionică a vorbit enoriașilor despre această vizită efectuată în Coreea de Sud, arătând printre altele că această țară se află printre statele cu cea mai mare densitate a populației, având 50 milioane locuitori, iar orașul Seul - capitala - înglobează un număr de 22 de milioane de locuitori.

 

Pe lângă faptul că impresionează prin populația foarte densă, autostrăzile suspendate și blocurile de peste 30 de etaje, Coreea de Sud este și deținătoarea unui creștinism practic, manifestat odată cu modernizarea țării. Religia creștină a pătruns în Coreea de Sud în urmă cu 128 de ani, în prezent aproximativ 28% din populație fiind creștină.

Observând caracterul și modul de viață al coreenilor, Pr. Ionică a ținut să sublinieze anumite aspecte, făcând o oarecare analogie cu acțiunile Bisericii Ortodoxe Române. Unul dintre cele mai importante aspecte evidențiate în cazul coreenilor este misiunea pe care aceștia o desfășoară în lume; astfel, mii de pastori coreeni plecați în misiune răspândesc, odată cu mesajul creștin și afacerile coreene. In ceea ce privește activitatea socială, coreenii se fac remarcați prin obiceiuri și principii deosebite, fiind deschiși și atenți la ajutorarea aproapelui. Au în desfășurare mii de proiecte sociale, iar în ceea ce privește contribuția financiară, fiecare coreean dă 10% din venitul, lunar, Bisericii. De asemenea, există și o Biserică metodistă, ce își are sediul într-o construcție ridicată pe 10 etaje, ce se remarcă prin îngrijirea copiilor foarte talentați și apropiați de Biserică.

Aducând aprecieri față de buna organizarea de acțiunii parlamentarilor români în Coreea de sud și impresionat de buna organizare a coreenilor, pe care-i caracterizează voința și hărnicia, părintele Ionică a concluzionat : "Vor fi alții și mai credincioși și mai harnici și mai darnici, însă noi suntem datori să încercăm mereu să facem mai mult, toate acestea fără a ne lăuda în credința noastră".

12 aprilie 2024 - Licitatie privind adjudecarea lucrărilor de pictură murală la biserica noastră

Apr 12, 2024
Parohia Apărătorii Patriei II, cu sediul în strada Lunca Bârzești nr. 3, sector 4, București, Protoieria Sector 4 Capitală, cu hramul „Sfântul Ierarh Ambrozie”, organizează în data de 28 aprilie…

31 martie 2024 - Catehezele din Postul Mare

Mar 31, 2024
Din 15 martie, parohia noastră va demara programul: ”Cateheze în Postul Mare”. În fiecare vineri seara, după Sfântul Maslu, preoții vor aborda câte un subiect relevant pentru viața și creșterea…

25 martie 2024 – Sărbătoarea Bunei Vestiri. Aniversarea preotului paroh Mircea Uță la împlinirea a 25 de ani de slujire sacerdotală

Mar 25, 2024
Luni 25 martie 2024 și în parohia noastră s-a sărbătorit Praznicul Bunei Vestiri, eveniment religios care amintește întruparea Fiului lui Dumnezeu în pântecele Maicii Domnului. Bucuria Praznicului a…

24 martie 2024 – Pastorala la Duminica Ortodoxiei. Colecta pentru Fondul Central Misionar

Mar 24, 2024
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române transmite tradiționalul mesaj pastoral la Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Mare, zi în care se rememorează biruința dreptei credințe în fața ereziei…

14 martie 2024 – Cina prieteniei, masă tradițională la lăsatul secului pentru Postul Paștilor

Mar 14, 2024
125 de enoriași au participat joi seara la «Cina prieteniei», eveniment care amintește membrilor comunității noastre parohiale de lăsata secului pentru Postul Paștelui. Se spune că pe vremuri era…

9 martie 2024 - Pomenirea celor trecuți la viața veșnică: Moșii de iarnă

Mar 09, 2024
În sâmbăta premergătoare Duminicii Înfricoșătoarei Judecăți, parohia noastră, ca de altfel în toată Biserica Ortodoxă, facem pomenirea celor trecuți la viața veșnică. Această comemorare a persoanelor…

9 martie 2024 – Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989 este marcată la nivel național de Sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici

Mar 09, 2024
Ziua a fost stabilită oficiat de Parlamentul României prin legea 247/05.12.2011. În această zi, în toate eparhiile românești sunt oficiate slujbe de pomenire pentru cei care au suferit în timpul…

8 martie - Ziua internațională a femeii

Mar 08, 2024
Ziua internațională a femeii este celebrată anual în data de 8 martie. Sărbătoarea datează de la începutul secolului 20 și provine din America de Nord și Europa. Prima zi națională a femeii a fost…

3 martie 2024 – Cuvântul de învățătură la Duminica Fiului risipitor rostit de teologul Mihail Drăghici

Mar 04, 2024
Cuvântul de învățătură la «Duminica Fiului risipitor» a fost rostit astăzi de teologul Mihail Drăghici. Din cele expuse am reținut următoarele idei: Parabola ”Întoarcerii fiului risipitor” (Luca, 15)…

3 martie 2024 - Credincioșii sunt invitați la cel mai mare pelerinaj cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou din ultimii 70 de ani

Mar 04, 2024
Credincioșii sunt invitați la cel mai mare pelerinaj cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou din ultimii 70 de ani. Anunțul a fost făcut duminică de Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul la…

1 martie 2024 – 15 cuvioși și mărturisitori propuși spre canonizare pentru Anul Centenar al Patriarhiei Române (2025) Cincisprezece cuvioși și mărturisitori români sunt propuși spre canonizare, iar proclamarea canonizării lor va avea loc anul următor când

Mar 01, 2024
Mitropolia Munteniei și Dobrogei Două propuneri sunt confirmate de Mitropolia Munteniei și Dobrogei, doar că dosarele de canonizare nu vor fi înaintate Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române,…

1 martie 2024 - Anul 2025 va fi dedicat Centenarului Patriarhiei Române și mărturisitorilor ortodocși români din secolul trecut

Mar 01, 2024
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca anul 2025 să fie dedicat Centenarului Patriarhiei Române și mărturisitorilor ortodocși români din secolul 20. Potrivit comunicatului…