Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) va organiza joi un eveniment comemorativ dedicat studenților – eroi, în cadrul Zilei Eroilor neamului românesc. Manifestarea va fi desfășurată cu sprijinul Paraclisului Universitar „Sfântul Nicolae – Ghica”.

Debutul evenimentului de joi va consta în oficierea Sfintei Liturghii, la Paraclisul Universitar.

La final, în jurul orei 12:00, „cu sprijinul forțelor de ordine, ne vom îndrepta spre troițele din centrul Pieței Universității, plasate în acel loc de înaintașii asociației noastre, acum mai bine de 30 de ani, pe locurile unde studenții și tinerii din decembrie 1989 au luptat pentru libertate. La finalul slujbei vom intona împreună Imnul Eroilor”, este menționat într-un comunicat al Asociației remis Basilica.ro.

La slujba de pomenire vor participa atât voluntarii ASCOR București, cât și elevii Liceului Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi”, dar și alți tineri împreună cu întreaga comunitate creștină ortodoxă a Paraclisului Universitar „Sfântul Nicolae-Ghica”.

„Pentru a birui luptele pe care le avem cu toții, este necesar să biruim tot ceea ce ne ține legați, iar studenții-eroi din decembrie 1989 aceasta au făcut, dând dovadă de curaj, devotament și o puternică iubire față de patrie. Chiar dacă erau la vârsta tinereții, aceștia au avut curajul suprem și au jertfit totul pentru apărarea neamului și a credinței ce au avut-o în inimile curate. Așadar, pentru a nu lăsa ca jertfa lor să fie uitată, vom aduce un omagiu, ca un gest de mulțumire și apreciere către cei care, deși tineri, au avut un spirit matur, plin de demnitate și onoare”, au spus reprezentanții asociației.