Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, organizează, în perioada 26 iunie – 02 iulie 2023, în cadrul programului de tabere intitulat: Tineri în acțiune!, o tabără de vară, destinată copiilor din ciclul gimnazial de la parohiile din Sectorul 4, la Așezământul Mănăstiresc Apostolache din județul Prahova.

La această tabără se vor putea înscrie cel mult 20 copii, însoțiți de un adult desemnat de fiecare protoierie și de doi animatori (facilitatori) adulți, desemnați de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, dintre tinerii care au îndeplinit același rol și în cadrul taberelor organizate în anul trecut sau dintre tinerii din grupul de voluntari permanenți ai Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Programul activităților taberei va conține următoarele tipuri de activități:

-  Program de rugăciune și activități catehetice (cu activități de pictură icoane pe sticlă sau de confecționare a unor mici obiecte religioase: cruciulițe, metaniere etc.), susținut de Pc. Pr. Paroh Adrian Enescu, de la Parohia Apostolache, județul Prahova.

-    Atelier de lucru pentru dezvoltarea cunoștințelor științifice (de exemplu: Chimie distractivă), susținut de un cadru didactic respectiva comunitate locală;

-    Activități pentru dezvoltarea unor aptitudini și abilități specifice (de exemplu: drumeții și exerciții de orientare turistică);

-    Activități cultural-recreative: întâlnire cu tinerii și cu copii din ansamblul folcloric Bujor de Prahova; activități sportive; foc de tabără.

-    Atelier de dezvoltare personală: Ce este bulying-ul și cum poate fi prevenit?

Costul taberei este de 1.000 lei/copil participant, suma putând fi achitată fie de parohie, fie de către părinții copiilor participanți, prin intermediul pc. preot paroh.

Transportul va fi asigurat de protoierie care va acoperi integral atât costul de transport, cât și cheltuielile cu animatorii desemnați de Centrul eparhial.