Patriarhul României a primit astăzi, 1 mai 2016, vizita a 80 de tineri pelerini din comunitatea Taizé.
Evenimentul a avut loc în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei. Tinerii se află pe teritoriul ţării noastre, în perioada aceasta (27 aprilie – 02 mai), în cadrul unui program menit să faciliteze cunoaşterea practică a tradițiilor și frumuseții Ortodoxiei românești.

Vă dorim ajutorul lui Dumnezeu în toată viața dumneavoastră şi mai ales dorim să aprofundaţi credinţa creştină şi să simţiţi cât de mult vă iubeşte Mântuitorul Iisus Hristos cel Înviat din morţi, le-a spus Patriarhul României tinerilor pelerini. Totodată, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a arătat bucuros de faptul că aceştia au participat în cadrul acestui pelerinaj la cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, sărbătoarea Învierii Domnului.

 

De asemenea, Preafericirea Sa le-a vorbit despre viaţa Bisericii Ortodoxe Române arătând că în general poporul român este un popor religios, evlavios, cu toate că a trecut prin 45 e ani de comunism ateu. Referindu-se la diaspora română, Preafericirea Sa a arătat că din cauza unor motive economice aproximativ 4.000.000 de români se află în afara ţări, fapt pentru care majoritatea satelor noastre sunt lipsite de tineri. De aceea noi ne bucurăm când vedem tineri în Biserică şi mai ales când avem tineri credincioşi care se implică în activităţi culturale, social filantropice şi au contacte cu tineri din alte ţări, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

 

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a mai vorbit celor prezenţi despre Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române, subliniind faptul că aici îşi desfăşoară activitatea aproape 200 de tineri. Activitatea media a Patriarhiei Române ajută mult şi pe românii din diaspora care au acces la aceste informaţii prin intemediul internetului, a mai explicat Preafericirea Sa.

***

Din cei 80 de pelerini veniţi la Bucureşti, numai 6 sunt ortodocşi, restul aparțin altor confesiuni creștine. În ultimii ani, tinerii din toată lumea s-au alăturat comunităţii Taizé în pelerinaje pentru a descoperi bogăția cultului și a spiritualității ortodoxe.

04.05.2016, București (Catholica) - Patriarhul României a primit duminică, 1 mai 2016, vizita a 80 de tineri pelerini din comunitatea Taizé, informează Basilica.ro. Evenimentul a avut loc în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei. Tinerii s-au aflat pe teritoriul țării noastre în perioada 27 aprilie – 2 mai, în cadrul unui program menit să faciliteze cunoașterea practică a tradițiilor și frumuseții Ortodoxiei românești.

„Vă dorim ajutorul lui Dumnezeu în toată viața dumneavoastră și mai ales dorim să aprofundați credința creștină și să simțiți cât de mult vă iubește Mântuitorul Isus Cristos cel Înviat din morți”, le-a spus Patriarhul României tinerilor pelerini. Totodată, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a arătat bucuros de faptul că aceștia au participat în cadrul acestui pelerinaj la cea mai mare sărbătoare a creștinătății, sărbătoarea Învierii Domnului. De asemenea, Preafericirea Sa le-a vorbit despre viața Bisericii Ortodoxe Române arătând că în general poporul român este un popor religios, evlavios, cu toate că a trecut prin 45 de ani de comunism ateu. Referindu-se la diaspora română, Preafericirea Sa a arătat că din cauza unor motive economice, aproximativ 4.000.000 de români se află în afara țării, fapt pentru care majoritatea satelor noastre sunt lipsite de tineri. De aceea „ne bucurăm când vedem tineri în biserică și mai ales când avem tineri credincioși care se implică în activități culturale, social filantropice și au contacte cu tineri din alte țări”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a mai vorbit celor prezenți despre Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române, subliniind faptul că aici își desfășoară activitatea aproape 200 de tineri. Activitatea media a Patriarhiei Române ajută mult și pe românii din diaspora care au acces la aceste informații prin intermediul internetului, a mai explicat Preafericirea Sa. Din cei 80 de pelerini veniți la București, numai 6 sunt ortodocși, restul aparțin altor confesiuni creștine. În ultimii ani, tinerii din toată lumea s-au alăturat comunității Taizé în pelerinaje pentru a descoperi bogăția cultului și a spiritualității ortodoxe.

Sursa: Basilica.ro

80 de tineri pelerini din comunitatea Taizé vor sta până pe 2 mai, în București, în cadrul unui program menit să faciliteze cunoaşterea practică a tradițiilor și frumuseții Ortodoxiei românești. Tinerii, veniți din toate colțurile lumii, s-au întâlnit miercuri, 27 aprilie 2016, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, informează TRINITAS TV.

Pelerinii vor fi primiți, în gazdă, de mai mulţi credincioși din Capitală. Aceștia s-au arătat încântaţi de posibilitatea de a împărtăși străinilor credința ortodoxă şi tradiţia românească.

Chiar dacă pentru unii nu este primul contact cu spiritualitatea ortodoxă, pentru alţii va fi pentru prima dată când vor intra într-o biserică ortodoxă.

„Eu sunt din Taiwan dar studiez în Marea Britanie. Este pentru prima dată când vizitez Europa de Est şi o biserică ortodoxă şi abia aştept să văd cum se sărbătoreşte Săptămâna Patimilor, dar şi Marea Sărbătoare a Învierii, mai ales, aici, în România. Eu am auzit că slujba de Paşti este o slujbă foarte frumoasă, cu multe cântări şi abia aştept să mă bucur de ea”, a precizat unul dintre pelerini.

„Eu sunt din Belarus şi sunt creştin ortodox. Pentru noi, pentru creştinii ortodocşi, este o şansă extraordinară să luăm parte alături de alţi creştini la Slujba Învierii şi să sărbătorim, împreună, Paştile. Noi ştim că slujbele sunt la fel, dar este o experienţă minunată să o auzim şi în limba română. Ştim că în România, ca şi în Belarus, Paştile înseamnă o sărbătoare a familiei, că este o zi de trăire în comunitate şi abia aştept să trăiesc şi eu spiritul românesc al acestei mari sărbători, a declarat altă persoană.

Din cei 80 de pelerini veniţi la Bucureşti, numai 6 sunt ortodocşi, restul aparținând altor confesiuni creștine.

În ultimii ani, tinerii din toată lumea s-au alăturat comunităţii Taizé în pelerinaje pentru a descoperi bogăția cultului și a spiritualității ortodoxe. Aceştia au fost, în anul 2011, la Moscova, în Săptămâna Mare și la slujbele de Paști, în 2013, la Istanbul, la sărbătoarea Bobotezei, și la Minsk, Kiev, Moscova și Lviv în timpul sărbătorilor pascale din 2015.