La inițiativa Organizației de tineret parohiale, anul 2012 a debutat printr-o frumoasă colaborare între Parohia Apărătorii Patriei II «Sfântul Ambrozie» şi Opera Naţională Bucureşti.

Prin această colaborare ne-am propus să aducem o bucurie semenilor noştri. În parohia noastră sunt, deopotrivă tineri şi bătrâni. Sunt oameni în vârstă, singuri, sau cu venituri modeste, dar şi copii provenind din familii aflate in situații dificile. Pentru cei aflaţi în situaţii de viaţă mai puţin uşoare, Opera Naţională a oferit invitaţii, în luna februarie la cinci din spectacolele găzduite de instituţie.

 

1. Boema - duminică, 12 februarie - operă

2. Giselle - joi, 16 februarie - balet

3. Tango, Radio and Juliet - joi, 23 februarie - balet

4. La Cenerentola - sâmbătă, 25 februarie - operă

5. Frumoasa din pădurea adormită - duminică, 26 februarie – balet

Dintre spectacolele la care au participat bătrânii din parohie trebuie să amintim opera "La BOHEME" (12 februarie), în patru acte, cu muzica compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Giacosa și Luigi Illica, după romanul "Scènes de la vie de bohème" de Henri Murger.

La acest spectacol au mai fost prezenţi alţi 22 de tineri, care au dorit să se bucure de această operă despre care Tiberiu Soare, unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie, angajat al ONB din 2005,  spunea că “Boema a fost considerată de către foarte mulţi specialişti ca fiind opera cea mai apropiată de perfecţiune în construcţie şi expresie muzicală. Ideea centrală a operei este de fapt melancolia provocată de scurgerea timpului, nostalgia cu sensul grecescului ”.

La finalul serii toţi cei aflaţi în sală şi-au manifestat bucuria, iar o doamnă chiar spunea că Dumnezeu a lăsat această artă (opera), pentru a mângâia sufletele oamenilor şi ai determina să fie mai buni şi mai fericiţi.

 Joi, 15 februarie, alţi 10 pensionarii au beneficiat de gratuităţi la spectacolul "Giselle", balet în două acte pe un libret de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges şi Théophile Gautier, în coregrafia  lui Jean Coralli şi Jules Perrot.

Si pentru că în cadrul parohiei noastre sunt şi copii, iar noi suntem datori faţă de societate, dar suntem obligaţi şi în faţa lui Dumnezeu să avem grijă de copiii noştri, să îi creştem şi să îi educăm frumos, trebuie să îi învăţăm să iubească arta, să respecte şi să se bucure de muzică, am trimis 10 copilaşi la spectacolul de balet  “Frumoasa din pădurea adormită”.

Mulţumim Operei Naţionale Bucureşti pentru colaborare şi pentru susţinerea pe care ne-a oferit-o.

Vă mărturisim că, oricât de copleşiţi am fi şi oricât de multe griji şi probleme am avea, atunci când ne găsim vreme să mergem la un spectacol la operă, la final când cortina s-a tras, ne-am simţit mai uşuraţi, mai fericiţi, şi aşa cum spunea cineva, mai buni. De aceea ne-am dori ca tot mai mulţi oameni să găsească timp şi pentru suflet şi să meargă la spectacolele susţinute de Opera Naţională Bucureşti.

 Pentru programul ONB vizitaţi site-ul: www.operanb.ro

Material prezentat de Ana Maria Vasilățeanu