Duminică 2 iunie 2013, începând cu orele 16, pe parcursul a trei ore și jumătate, Parohia Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie, din cartierul bucureștean Berceni, a găzduit cea de-a III-a Ediție a Festivalului de pricesne ”Blândul Păstor”. Juriul, format din artiștii: Mihaela Crăciun, președintele juriului, Nicoleta Voicu și Constantin Măgureanu, iar din partea parohiei organizatoare Pr. Paroh Mircea Uță, a acordat următoarele premii:
Vezi presentarea făcută de TrinitasTV. Apasă aici ! 
Vezi presentarea făcută de B1TV. Apasă aici !
Marele premiu al juriului: Elena Hristu, cu piesa «A bătut la ușa ta cineva».Apasă aici !
Premiul de popularitate: Grupului vocal «Sfinții Arhangheli», cu piesa ”Când a fost să moară Ștefan”; Apasă aici !
Secțiunea I «până în 15 ani»:
Premiul I: Georgiana Aurică, cu piesa «Așa grăiește Domnul slavei»; Apasă aici !
Premiul II: Ionuț Alexe, cu piesa «În mormântul întunecat»; Apasă aici !
Premiul III. Grupul vocal «Suflet de copil», cu piesa «Pentru tine Doamne»; Apasă aici !
Mențiunea I: Robert Dumitru, cu piesa «Nu ne lăsa Măicuță»; Apasă aici !
Mențiunea II: Gabriela Ungureanu, cu piesa «Hristos din morți a înviat»; Apasă aici !
Mențiunea III: Bristena Mărgărit, cu piesa «Cinstiți creștini»; Apasă aici !
Secțiunea II «peste 15 ani»:
Premiul I : Ionuț Postolache, cu piesa «Datoria mamei»; Apasă aici !
Premiul II: Florin Bratu, cu piesa «Astăzi voiesc a-ți aduce»; Apasă aici !
Premiul III: Cristina Boboacă, cu piesa «În grădina Ghetsimani»; Apasă aici !
Mențiunea I: Ștefania De-Hillerin, cu piesa «La umbra crucii Tale»; Apasă aici !
Mențiunea II: Magdalena Bratu, cu piesa «Cât de părăsit ești Doamne»; Apasă aici !
Mențiunea III: Ioana Valentina Gheorghe, cu piesa «Ridica-voi ochii mei». Apasă aici !
Prezent la eveniment, Domnului Nicolae Bănicioiu, Ministrul Tineretului și Sportului a înmânat personal premianților trofeele și diplomele, felicitându-i pentru munca depusă și urându-le succes la proxima ediție a Festivalului.

 

Pe scena festivalului au evoluat următorii concurenți: la Secțiunea I-a: Georgiana Aurică, elevă la Liceul Dinu Lipatti, care a interpretat piesa «Așa grăiește Domnul slavei»; Grupul vocal «Suflet de copil», de la Școala Gimnazială 113, a interpretat piesa «Pentru Tine Doamne»; Elena Hristu, însoțită de Grupul vocal 113, a interpretat piesa «Cu trupul adormind»; «Cinstiți creștini» s-a numit piesa interpretată de Bristena Mărgărit, elevă la Școala Gimnazială nr.114; cel mai tânăr interpret al acestei ediții a Festivalului, Ionuț Alexe, în vârstă de 9 ani, elev la Școala Generală nr.129, a interpretat piesa «În mormântul întunecat»; Robert Dumitru, elev la Școala Gimnazială nr.133, concurent și la edițiile anterioare ale Festivalului, a interpretat piesa «Nu ne lăsa Măicuță»; Andreea Bucur, elevă la Școala Gimnazială nr.133, a interpreta piesa «Să faci o Iisuse din inima mea»; Gabriela Ungureanu, elevă la Școala Gimnazială nr.190, a interpretat piesa «Hristos din morți a înviat»; Adelina Balcangiu, elevă la Școala Gimnazială nr.193, a interpretat piesa «O, Măicuță sfântă»; Alexandra Dumitru, elevă la Școala Generală nr.108, a interpretat piesa «Doamne, Iisuse Hristoase»; în finalul primei secțiuni a Festivalului, Elena Hristu, elevă la Școala Gimnazială nr.113, a interpretat piesa «A bătut la ușa Ta cineva».

 

La Secțiunea a II-a au participat: Florin Bratu, elev la Seminarul Teologic din Giurgiu, care a interpretat piesa «Astăzi voiesc a-ți aduce»; Grupul vocal «Sfântul Nectarie», format din Nuța Bălan, Ana Constantin și Florica Dragomirescu, a interpretat piesa «Cruce sfântă părăsită»; Adrian Iordache, licențiat al Facultății de Medicină veterinară și laureat la ediția anterioară a acestui Festival, a interpretat piesa «Cui să-mi plâng durerea»; domnișoara profesoară Cristina Boboacă, laureată la ediția anterioară a Festivalului, a interpretat piesa «În grădina Ghetsimani»; Marioara Iusumbeili, a interpreta piesa «Iartă-mă, iartă-mă»; Ciprian Costel Axente, a interpretat piesa «Preasfântă Maică și Fecioară»; doamna profesoară Ioana Valentina Gheorghe, a interpretat piesa «Ridica-voi ochii mei»; Gabriela Măcelaru, a interpretat piesa «Ție Maică îți cer»; Andrei Balcangiu, a interpretat piesa «Cruce sfântă părăsită»; Grupul vocal «Sfinții Arhangheli», format din Romeo Tudorache, Adrian Cârlan, Mădălin Porcuț și Alexandru Dobrița, a interpretat piesa «Când a fost să moară Ștefan»; Ionuț Postolache, laureat la ediția anterioară a Festivalului, împreună cu Ciprian Reghină și Radu Lipitoru, au interpretat piesa muzicală «Datoria mamei»; Ștefania De-Hillerin a interpretat, cu negativ, piesa «La umbra crucii Tale»; a doua secțiune a Festivalului a fost încheiată de profesoara de franceză Magdalena Bratu, care a interpretat piesa «Cât de părăsit ești Doamne».

După evoluția concurenților de la cele două secțiuni, îmbrăcați în frumoase porturi populare, în intervalul de timp în care juriul s-a retras pentru a desemna câștigătorii, pe scena Festivalului au urcat mai mulți invitați.

Mai întâi, a urcat pe scena Festivalului invitatul special al serii, artistul pr. Marius Ciprian Pop, care a interpretat mai multe pricesne, dintre care una împreună cu fiica sa Antonia. Prestația părintelui Marius Ciprian Pop a fost apreciată și îndelung aplaudată de către spectatori, care au cântat împreună cu artistul diferite pricesne. Au urmat apoi Georgiana Aurică, elevă la Liceul de muzică Dinu Lipatti, care a interpretat o piesă muzicală la nai, apoi un moment liric susținut de Andrei Vâlciu și Ștefania De-Hillerin, iar apoi Grupul vocal «Brâncoveanu».

După acordarea premiilor, prezentatorul Festivalului, studentul Alexandru Radu, a invitat pe pr. paroh Mircea Uță, să închidă a III-a Ediție a Festivalului de pricesne «Blândul Păstor». Părintele a mulțumit preoților de la parohiile implicate în prezentul proiect cultural pastoral, precum și finaliștilor și profesorilor acestora, pentru munca depusă și pentru atmosfera înălțătoare pe care au creat-o, care a dus la reușita acestui eveniment. Preacucernicia sa a subliniat că Festivalul de pricesne este receptat de către public ca o cateheză muzicală, care ajută omul și să se roage și să încălzească inimile celorlalți. În final, a anunțat că piesele câștigătoare vor fi postate pe site-ul parohiei și pe youtube, iar finaliștilor le-a pregătit, ca răsplată pentru munca lor, un pelerinaj la mănăstiri, în zilele următoare.

Biroul de presă al Parohiei Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie