Duminică 2 iunie 2013, începând cu orele 16, pe parcursul a trei ore și jumătate, Parohia Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie, din cartierul bucureștean Berceni, a găzduit cea de-a III-a Ediție a Festivalului de pricesne ”Blândul Păstor”. Juriul, format din artiștii: Mihaela Crăciun, președintele juriului, Nicoleta Voicu și Constantin Măgureanu, iar din partea parohiei organizatoare Pr. Paroh Mircea Uță, a acordat următoarele premii:
Vezi presentarea făcută de TrinitasTV. Apasă aici ! 
Vezi presentarea făcută de B1TV. Apasă aici !
Marele premiu al juriului: Elena Hristu, cu piesa «A bătut la ușa ta cineva».Apasă aici !
Premiul de popularitate: Grupului vocal «Sfinții Arhangheli», cu piesa ”Când a fost să moară Ștefan”; Apasă aici !
Secțiunea I «până în 15 ani»:
Premiul I: Georgiana Aurică, cu piesa «Așa grăiește Domnul slavei»; Apasă aici !
Premiul II: Ionuț Alexe, cu piesa «În mormântul întunecat»; Apasă aici !
Premiul III. Grupul vocal «Suflet de copil», cu piesa «Pentru tine Doamne»; Apasă aici !
Mențiunea I: Robert Dumitru, cu piesa «Nu ne lăsa Măicuță»; Apasă aici !
Mențiunea II: Gabriela Ungureanu, cu piesa «Hristos din morți a înviat»; Apasă aici !
Mențiunea III: Bristena Mărgărit, cu piesa «Cinstiți creștini»; Apasă aici !
Secțiunea II «peste 15 ani»:
Premiul I : Ionuț Postolache, cu piesa «Datoria mamei»; Apasă aici !
Premiul II: Florin Bratu, cu piesa «Astăzi voiesc a-ți aduce»; Apasă aici !
Premiul III: Cristina Boboacă, cu piesa «În grădina Ghetsimani»; Apasă aici !
Mențiunea I: Ștefania De-Hillerin, cu piesa «La umbra crucii Tale»; Apasă aici !
Mențiunea II: Magdalena Bratu, cu piesa «Cât de părăsit ești Doamne»; Apasă aici !
Mențiunea III: Ioana Valentina Gheorghe, cu piesa «Ridica-voi ochii mei». Apasă aici !
Prezent la eveniment, Domnului Nicolae Bănicioiu, Ministrul Tineretului și Sportului a înmânat personal premianților trofeele și diplomele, felicitându-i pentru munca depusă și urându-le succes la proxima ediție a Festivalului.

 

Pe scena festivalului au evoluat următorii concurenți: la Secțiunea I-a: Georgiana Aurică, elevă la Liceul Dinu Lipatti, care a interpretat piesa «Așa grăiește Domnul slavei»; Grupul vocal «Suflet de copil», de la Școala Gimnazială 113, a interpretat piesa «Pentru Tine Doamne»; Elena Hristu, însoțită de Grupul vocal 113, a interpretat piesa «Cu trupul adormind»; «Cinstiți creștini» s-a numit piesa interpretată de Bristena Mărgărit, elevă la Școala Gimnazială nr.114; cel mai tânăr interpret al acestei ediții a Festivalului, Ionuț Alexe, în vârstă de 9 ani, elev la Școala Generală nr.129, a interpretat piesa «În mormântul întunecat»; Robert Dumitru, elev la Școala Gimnazială nr.133, concurent și la edițiile anterioare ale Festivalului, a interpretat piesa «Nu ne lăsa Măicuță»; Andreea Bucur, elevă la Școala Gimnazială nr.133, a interpreta piesa «Să faci o Iisuse din inima mea»; Gabriela Ungureanu, elevă la Școala Gimnazială nr.190, a interpretat piesa «Hristos din morți a înviat»; Adelina Balcangiu, elevă la Școala Gimnazială nr.193, a interpretat piesa «O, Măicuță sfântă»; Alexandra Dumitru, elevă la Școala Generală nr.108, a interpretat piesa «Doamne, Iisuse Hristoase»; în finalul primei secțiuni a Festivalului, Elena Hristu, elevă la Școala Gimnazială nr.113, a interpretat piesa «A bătut la ușa Ta cineva».

 

La Secțiunea a II-a au participat: Florin Bratu, elev la Seminarul Teologic din Giurgiu, care a interpretat piesa «Astăzi voiesc a-ți aduce»; Grupul vocal «Sfântul Nectarie», format din Nuța Bălan, Ana Constantin și Florica Dragomirescu, a interpretat piesa «Cruce sfântă părăsită»; Adrian Iordache, licențiat al Facultății de Medicină veterinară și laureat la ediția anterioară a acestui Festival, a interpretat piesa «Cui să-mi plâng durerea»; domnișoara profesoară Cristina Boboacă, laureată la ediția anterioară a Festivalului, a interpretat piesa «În grădina Ghetsimani»; Marioara Iusumbeili, a interpreta piesa «Iartă-mă, iartă-mă»; Ciprian Costel Axente, a interpretat piesa «Preasfântă Maică și Fecioară»; doamna profesoară Ioana Valentina Gheorghe, a interpretat piesa «Ridica-voi ochii mei»; Gabriela Măcelaru, a interpretat piesa «Ție Maică îți cer»; Andrei Balcangiu, a interpretat piesa «Cruce sfântă părăsită»; Grupul vocal «Sfinții Arhangheli», format din Romeo Tudorache, Adrian Cârlan, Mădălin Porcuț și Alexandru Dobrița, a interpretat piesa «Când a fost să moară Ștefan»; Ionuț Postolache, laureat la ediția anterioară a Festivalului, împreună cu Ciprian Reghină și Radu Lipitoru, au interpretat piesa muzicală «Datoria mamei»; Ștefania De-Hillerin a interpretat, cu negativ, piesa «La umbra crucii Tale»; a doua secțiune a Festivalului a fost încheiată de profesoara de franceză Magdalena Bratu, care a interpretat piesa «Cât de părăsit ești Doamne».

 

După evoluția concurenților de la cele două secțiuni, îmbrăcați în frumoase porturi populare, în intervalul de timp în care juriul s-a retras pentru a desemna câștigătorii, pe scena Festivalului au urcat mai mulți invitați.

 

Mai întâi, a urcat pe scena Festivalului invitatul special al serii, artistul pr. Marius Ciprian Pop, care a interpretat mai multe pricesne, dintre care una împreună cu fiica sa Antonia. Prestația părintelui Marius Ciprian Pop a fost apreciată și îndelung aplaudată de către spectatori, care au cântat împreună cu artistul diferite pricesne. Au urmat apoi Georgiana Aurică, elevă la Liceul de muzică Dinu Lipatti, care a interpretat o piesă muzicală la nai, apoi un moment liric susținut de Andrei Vâlciu și Ștefania De-Hillerin, iar apoi Grupul vocal «Brâncoveanu».

 

După acordarea premiilor, prezentatorul Festivalului, studentul Alexandru Radu, a invitat pe pr. paroh Mircea Uță, să închidă a III-a Ediție a Festivalului de pricesne «Blândul Păstor». Părintele a mulțumit preoților de la parohiile implicate în prezentul proiect cultural pastoral, precum și finaliștilor și profesorilor acestora, pentru munca depusă și pentru atmosfera înălțătoare pe care au creat-o, care a dus la reușita acestui eveniment. Preacucernicia sa a subliniat că Festivalul de pricesne este receptat de către public ca o cateheză muzicală, care ajută omul și să se roage și să încălzească inimile celorlalți. În final, a anunțat că piesele câștigătoare vor fi postate pe site-ul parohiei și pe youtube, iar finaliștilor le-a pregătit, ca răsplată pentru munca lor, un pelerinaj la mănăstiri, în zilele următoare.

Biroul de presă al Parohiei Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie

 

12 aprilie 2024 - Licitatie privind adjudecarea lucrărilor de pictură murală la biserica noastră

Apr 12, 2024
Parohia Apărătorii Patriei II, cu sediul în strada Lunca Bârzești nr. 3, sector 4, București, Protoieria Sector 4 Capitală, cu hramul „Sfântul Ierarh Ambrozie”, organizează în data de 28 aprilie…

31 martie 2024 - Catehezele din Postul Mare

Mar 31, 2024
Din 15 martie, parohia noastră va demara programul: ”Cateheze în Postul Mare”. În fiecare vineri seara, după Sfântul Maslu, preoții vor aborda câte un subiect relevant pentru viața și creșterea…

25 martie 2024 – Sărbătoarea Bunei Vestiri. Aniversarea preotului paroh Mircea Uță la împlinirea a 25 de ani de slujire sacerdotală

Mar 25, 2024
Luni 25 martie 2024 și în parohia noastră s-a sărbătorit Praznicul Bunei Vestiri, eveniment religios care amintește întruparea Fiului lui Dumnezeu în pântecele Maicii Domnului. Bucuria Praznicului a…

24 martie 2024 – Pastorala la Duminica Ortodoxiei. Colecta pentru Fondul Central Misionar

Mar 24, 2024
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române transmite tradiționalul mesaj pastoral la Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Mare, zi în care se rememorează biruința dreptei credințe în fața ereziei…

14 martie 2024 – Cina prieteniei, masă tradițională la lăsatul secului pentru Postul Paștilor

Mar 14, 2024
125 de enoriași au participat joi seara la «Cina prieteniei», eveniment care amintește membrilor comunității noastre parohiale de lăsata secului pentru Postul Paștelui. Se spune că pe vremuri era…

9 martie 2024 - Pomenirea celor trecuți la viața veșnică: Moșii de iarnă

Mar 09, 2024
În sâmbăta premergătoare Duminicii Înfricoșătoarei Judecăți, parohia noastră, ca de altfel în toată Biserica Ortodoxă, facem pomenirea celor trecuți la viața veșnică. Această comemorare a persoanelor…

9 martie 2024 – Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989 este marcată la nivel național de Sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici

Mar 09, 2024
Ziua a fost stabilită oficiat de Parlamentul României prin legea 247/05.12.2011. În această zi, în toate eparhiile românești sunt oficiate slujbe de pomenire pentru cei care au suferit în timpul…

8 martie - Ziua internațională a femeii

Mar 08, 2024
Ziua internațională a femeii este celebrată anual în data de 8 martie. Sărbătoarea datează de la începutul secolului 20 și provine din America de Nord și Europa. Prima zi națională a femeii a fost…

3 martie 2024 – Cuvântul de învățătură la Duminica Fiului risipitor rostit de teologul Mihail Drăghici

Mar 04, 2024
Cuvântul de învățătură la «Duminica Fiului risipitor» a fost rostit astăzi de teologul Mihail Drăghici. Din cele expuse am reținut următoarele idei: Parabola ”Întoarcerii fiului risipitor” (Luca, 15)…

3 martie 2024 - Credincioșii sunt invitați la cel mai mare pelerinaj cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou din ultimii 70 de ani

Mar 04, 2024
Credincioșii sunt invitați la cel mai mare pelerinaj cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou din ultimii 70 de ani. Anunțul a fost făcut duminică de Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul la…

1 martie 2024 – 15 cuvioși și mărturisitori propuși spre canonizare pentru Anul Centenar al Patriarhiei Române (2025) Cincisprezece cuvioși și mărturisitori români sunt propuși spre canonizare, iar proclamarea canonizării lor va avea loc anul următor când

Mar 01, 2024
Mitropolia Munteniei și Dobrogei Două propuneri sunt confirmate de Mitropolia Munteniei și Dobrogei, doar că dosarele de canonizare nu vor fi înaintate Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române,…

1 martie 2024 - Anul 2025 va fi dedicat Centenarului Patriarhiei Române și mărturisitorilor ortodocși români din secolul trecut

Mar 01, 2024
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca anul 2025 să fie dedicat Centenarului Patriarhiei Române și mărturisitorilor ortodocși români din secolul 20. Potrivit comunicatului…