La inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române organizează Concursul național „Bucuria de a fi creştin”.

La concurs se vor înscrie copii din grupa de cateheză, cu vârsta cuprinsă între 9 şi 15 ani. Un copil poate participa la o singură secţiune a concursului. Din parohia noastră pot participa mai mulţi copii la aceeaşi secţiune. Concursul se desfăşoară pe trei secţiuni: interpretarea unui cântec religios (preferabil din perioada Triodului ori cea pascală) sau a unui cântec popular; recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic/religios şi interpretarea unui text literar în proză (popular sau cu caracter religios). Durata fiecărei reprezentanţii nu va depăşi 5 minute. Toţi participanţii la concurs vor purta costum popular tradiţional care să reprezinte zona de provenienţă.

Înscrierile se fac la profesorii de religie de la Școlile Gimnaziale nr.113 și nr.133 de pe raza parohiei, care vor comunica parohiei lista concurenților, până la data de 17 aprilie 2013.