Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la solicitarea Pr. Apostol Pavel, Paroh al Parohiei ”Sf. Nicolae” Mălăiești, Protopopiatul Hârlău, Arhiepiscopia Iașilor, va avea loc în perioada 23-25 august 2012, o procesiune cu sfinte moaște ale Sfântului Ierarh Ambrozie, ce se păstrează în biserica noastră parohială, la «Tabăra de apicultură Sfântul Ambrozie», din această parohie moldavă.

 

În vara anului trecut, Preacucernicia sa a organizat prima ediție a acestei Tabere, la care au participat copii și tineri din cuprinsul Protopopiatului Hârlău, dornici să învețe tainele apiculturii. Auzind că Sfântul Ambrozie este ocrotitorul apicultorilor din România, a dat taberei denumirea «Sfântului Ambrozie». Aflând, de asemenea, că parohia noastră deține părticele din moaștele Sfântului Ambrozie, a adresat rugămintea de a purta sfintele moaște în parohia în care se organizează tabăra de elevi, dând în felul acesta lucrării sale pastorale o conotație religioasă și de înaltă trăire duhovnicească, prin adresarea de rugăciuni Sfântului Ambrozie pe parcursul desfășurării taberei și de închinare a elevilor la sfintele sale moaște.

Parohia noastră intenționează să participe la acea tabără cu un număr de tineri din cadrul Organizației noastre de tineret «Sfântul Ambrozie», dornici să învețe măiestria albinăritului.

Prin adresa nr.1010/1 februarie 2012, eliberată de către Arhiepiscopia Iașilor, părintele Apostol Pavel a primit binecuvântarea IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru ducerea spre închinare a moaștelor Sfântului Ambrozie în respectiva parohie.

Suntem încredințați că, în felul acesta, deschidem o punte de comunicare, de cunoaștere reciprocă a preoților și credincioșilor din cadrul celor două comunități parohiale, mai ales a tinerilor, dornici să cunoască, pe de o parte, viața și lucrarea pastorală a Sfântului Ambrozie, iar pe de altă parte, să deprindă meșteșugul albinăritului.