În după amiaza zilei de 11 septembrie, în prima duminică de după ziua prăznuirii Sfinților și Dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului și bunicii după trup ai Mântuitorului Iisus Hristos, fiii parohiei au serbat prin rugăciune, cântec și poezie, pe bunicii și bunicele lor, în cadrul cele de-a VI-a ediții a sărbătorii ”Duminica Bunicilor”. Poate unora, sărbătoarea de anul acesta le-a părut ca o ”completare” a Festivalului de pricesne ”Blândul Păstor” a cărui ediție a XII-a s-a desfășurat în aceeași zi. Dar pentru noi, cele două evenimente au rămas distincte, fiecare având propriul obiectiv misionar pastoral. Cele două evenimente nu s-au umbrit unul pe altul, ci mai degrabă s-au întregit, formând împreună ”liturghia de după liturghia”, săvârșită în aceeași zi, deopotrivă, de către cei care au urcat pe scenă și de cei sărbătoriți.

De sărbătoarea «Duminica Bunicilor» a fost organizat în curtea bisericii parohiale un program cultural dedicat bunicilor, la care a participat peste 250 de persoane, nepoți și bunici.

Mai bine de douăzeci de nepoți și două bunicuțe, au urcat pe scenă, pentru a oferi darul lor celor prezenți. Bunicii și bunicele din auditoriu s-au bucurat atât de cântece din repertoriul folcloric, dar și din cel clasic, vocal sau instrumental, cât și de poezie sau cugetare teologică privind cinstirea bunicilor. Printre ei s-au aflat părintele Ionel Miron și corul de ghitare din satul Irești, Vrancea, care a uimit publicul cu câțiva ani în urmă prin intermediul emisiunii de televiziune «Românii au talent», artista și realizatoarea TV Miruna Ionescu, tenorul Daniel Madia de la Teatrul de Operetă Ion Dacian din București și actorul Sandu Pop de la Teatrul de Comedie, cunoscut publicului și sub numele de Văru Săndel. Aplauzele au fost pe măsură, pentru fiecare invitat. Spectacolul organizat de parohia noastră a fost îndeajuns de captivant, încât să mențină viu interesul publicului pentru mai bine de două ore.

Publicul, dar și oaspeții invitați, au apreciat, pe de o parte, calitatea organizării evenimentului, iar pe de altă parte au apreciat bucuria și dragostea cu care parohia gazdă i-a întâmpinat și i-a tratat pe toți cei prezenți.

Un element demn de semnalat a fost mobilizarea exemplară a credincioșilor pentru pregătirea evenimentului. Aproape 50 de enoriași, de la copii la adulți și oameni în vârstă s-au implicat constant, venind să ajute la pregătiri, în săptămâna premergătoare și în ziua evenimentului. În semn de mulțumire, după eveniment, părintele paroh Mircea Uță i-a invitat pe toți la o ”cină a prieteniei”, în foișorul din curtea bisericii.

Pr. Mircea Uță, Pr. Cosmin Grigorescu și tineri interpreți

 

Miruna Ionescu

Sandu Pop (Văru Săndel)

 

Pr. Ionel Miron, Parohia Irești, Vrancea și mini corul de copii din parohie

Magdalena Bratu

Bunicuța Iolanda Găvarnă și nepoțelele

Ionuț Postolache