În cerdacul din curtea parohiei noastre va avea loc duminică 11 septembrie 2022, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, mai multe manifestări misionar-pastorale și culturale:

1.    Începând cu ora 16.00, se va desfășura cea de­-a XII-a ediție a Festivalului de pricesne ”Blândul Păstor”, manifestare culturală și misionară, anuală, organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, începând cu anul 2011. Pe scena Festivalului au urcat, de-a lungul anilor, la preselecții și în finală, peste 800 de concurenți, care au interpretat câte o priceasnă românească în una din cele două secțiuni ale concursului: Secțiunea I, pentru interpreți cu vârsta «până în 15 ani» și Secțiunea a II-a, pentru interpreți cu vârsta «peste 15 de ani».

Acest proiect cultural și misionar este îndrăgit de către tineri și adulți, enoriași ai parohiei noastre și din București, iar în ultimii ani, chiar din alte localități ale țării. Noutatea acestei ediții a Festivalului constă în faptul că din concurs parohial el a devenit unul național cu concurenți din Argeș, Teleorman, Prahova, Vrancea și evident, din București.

Pentru câștigarea Marelui Premiu al Juriului au intrat în finala Festivalului 14 interpreți, cu vârste cuprinse între 11 și 40 de ani. În virtutea caracterului misionar al Festivalului, premianții vor primi trofee, diplome și daruri simbolice din partea parohiei organizatoare. Juriul acestei ediții a Festivalului este format din Sandu Pop (Văru Săndel), Miruna Ionescu, Pr. Ionel Miron, iar din partea parohiei organizatoare Paroh Pr. Mircea Alexă Uță.

2.    Data de 11 septembrie 2022 se află la doar câteva zile după ce Biserica noastră îi sărbătorește pe Sfinții și Dumnezeieștii Părinți Ioachim si Ana - bunicii după trup ai Mântuitorului nostru Iisus Hristos, dată la care parohia noastră organizează, de mai mulți ani, cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sărbătoarea «Duminica Bunicilor». Astfel, în continuarea Festivalului va urma sărbătoarea «Duminica Bunicilor», ajunsă la a VI-a ediție, care va cuprinde un program artistic, care va include piese muzicale și alte expresii ale artei: literatură, poezie, etc. Invitați speciali: Daniel Madia, solist al Teatrului de Operetă «Ion Dacian» din București, Ramona Urjan și Luiza Trandafir.