Astăzi se încheie Starea de urgență în România. De mâine ieșim din izolarea pricinuită de pandemia de coronavirus, a scris preotul paroh grupului de enoriași ai parohiei de pe aplicația whatsapp. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate: pentru răbdare, pentru rugăciunea comună (citirea Psaltirii a peste 70 de credincioși, participarea la slujbe, în mod virtual, prin intermediul internetului), pentru împărtășirea unor gânduri, de bucurie sau de tristețe, exprimate de către membrii comunității parohiale, preoți și enoriași, deopotrivă, pentru comuniunea menținută între noi în vremuri de restriște. Vă mulțumesc tuturor pentru că ați știut să transformați casele voastre în altare de rugăciune, să vă rugați pentru voi și pentru cei care au fost afectați de această pandemie. Le mulțumesc în mod deosebit voluntarilor parohiei, celor peste 30 de tineri (care au semnat în regim de urgență contracte de voluntariat). Aceștia au ajutat la distribuirea Sfintei Lumini coborâte și în anul acesta la mormântul Domnului din Ierusalim, la distribuirea sfintelor Paști și a sticlelor de agheasmă în vinerea Izvorului Tămăduirii. Le mulțumesc copiilor parohiei, care împreună cu doamna Mihaela Popa, coordonatoarea lor, nu au întrerupt tradiția Atelierului de încondeiere a ouălor în Joia Patimilor, anul acesta Atelierul ținându-se on-line, precum și tuturor celor care au contribuit la menținerea curățeniei sfintei biserici și a curții acesteia, care arată acum, parcă, mai frumoase ca niciodată. Aștept cu dor să ne revedem !, a încheiat mesajul său părintele paroh Mircea Uță.

La rândul lor, unii membri ai comunității parohiale și-au exprimat gândurile și sentimentele lor la încheierea Stării de urgență pricinuită de pandemia de COVID-19, pe care le redam mai jos.

Mihaela Popa: Sărut mâna, părinte Mircea! Mulțumesc încă o dată pentru grija pe care ne-o purtați, mai ales în  aceste zile grele pentru noi toți! Datorită acestui grup, a tuturor fraților și surorilor de aici, simt că este vie și se menține comuniunea dintre noi și mărturisesc că îmi este mai ușor să trec prin această perioadă! Bunul Dumnezeu să ne asculte rugăciunile! Unitatea în credință și rugăciunea rostită din suflet, cu smerenie, a tuturor, sunt bine plăcute Domnului, după cum însuși Mântuitorul a spus ucenicilor Săi: “Unde sunt adunati doi sau trei în numele Meu, acolo sunt și Eu cu ei”. Părinte Mircea, vă îmbrățișez și mă rog Bunului Dumnezeu să vă binecuvânteze calea  și lucrarea liturgică alături de iubiții noștri enoriași. Fiecare rugăciune de laudă, de mulțumire și de cerere pentru nevoile reale, făcută public sau în taină ne ajută, deoarece ea este cea mai firească manifestare a sufletului smerit, care își recunoaște neputința și aleargă la Ziditorul său, Dumnezeu, pentru a lua izbăvire și ușurare în durerile sale. Fără rugăciune, credință reală în puterea divină și optimism, fără de care vindecarea nu e posibilă! Mulțumim și Părintelui Cosmin și nu in ultimul rând vouă, celor care sunteți participanți aici la rugăciune, la socializare și susținere întru dreapta credință. Dumnezeu să ne binecuvânteze!!!

Aneta Stan: Oameni buni! nu întoarceți spatele Creatorului nostru, căci fără El nimic nu  se poate. Moartea este numitorul nostru comun. De la ea nu te scapă nici mândria, nici averea. Deci salvarea noastră e să înălțăm rugile noastre către Dumnezeu și El ne va scăpa de suferință și moarte. Slavă Lui pentru toate, Dumnezeului nostru și Preacuratei Maicii Sale. Bunul, cu siguranță a auzit ruga noastră înălțată. Cu multă iubire frățească vă îmbrățișează Aneta Stan.

Pr. Cosmin Grigorescu: Duminică va fi una din cele mai frumoase zile, pentru mulți. Abia o aștept. Iar bucuria, din cate am înțeles, începe de vineri. Și va ține trei zile, ca o adevărată nuntă și masă împărătească. Pentru că nu e oare Sfânta Liturghie, adevărata masă împărătească? Vă aşteptăm, cu drag!

Luminița Zaharia: Cu siguranță a fost mare Dumnezeu, Preabunul. Niciodată nu am simțit ca acum puterea Lui, vie și actuală. Discutam cu mama mea, în vârstă de 85 de ani, care a trecut prin multe, dar până la ora actuală nu s-a mai întâmplat un asemenea lucru [pandemia]. Mult a fost, puțin a rămas! Este trist, inima noastră plânge. Cu siguranță Tatăl nostru este prezent în mănăstiri, în biserici, în casele noastre. Acolo unde Dumnezeu este chemat, El este prezent. Bunul Dumnezeu, cu siguranță, este cu noi. El ne va lua toate grijile, această boală grea abătută asupra noastră, această mare presiune abătută asupra noastră. Bunul Dumnezeu să-i aibă în grijă pe toți copiii noștri, pe frații noștri, pe prietenii noștri, familiile noastre. Trebuie să facem totul ca această boală să nu se mai repete. Cu toții trebuie să ne întoarcem la credință.

Doina Bejan: Mulțumim pentru gândurile bune! Doamne ajută! Și să vă dea Dumnezeu multa sănătate!

Pr. Aurelian Chira: Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate, iar Părintelui Mircea mulțumim pentru frumoasa, eficienta și exemplara organizare a activităților administrative și religioase din parohie, din această perioadă de pandemie, în care restricțiile impuse de autorități n-au făcut decât să aducă o pată în istoria României la adresa Bisericii Neamului Românesc!!! Încă nu s-a terminat, vor mai încerca să ne lovească Biserica, dar credința noastră trebuie purtată și apărată cu sfințenie. Exprim recunoștință părintelui Mircea pentru tot, precum și părintelui Cosmin, care a fost alături de părintele Mircea. Mulțumim Consiliului parohial, doamnelor din Comitetul bisericii noastre, tinerilor și tuturor celor care au participat activ la susținerea activităților parohiale!!! Bunul Dumnezeu sa vă binecuvânteze calea și acțiunile în Lumină!!!

Cătălina Burtan: As vrea să las și eu un gând la sfârșit de pandemie. Pentru mine a fost un timp pentru mai multă rugăciune. Mi-am dat seama acum că suntem egali, nu numai în fața lui Dumnezeu, dar și în fața lucrurilor lumești. Acum și bogatul și săracul au stat în casă. Am fost foarte tristă că nu am putut ajunge la Biserică de Înviere, dar Dumnezeu milostiv fiind, mi-a oferit portița aceea de a fi voluntar și așa am simțit încă o dată că Dumnezeu mă iubește. M-am simțit ca săracul Lazăr, care voia măcar firimiturile de la masa bogatului nemilostiv. Să ne ajute Dumnezeu să nu mai trecem prin așa ceva și să ne regăsim cât de curând la Sfântul Potir. Doamne ajuta!

Olivian Breda: Hristos a Înviat, bună dimineața. Nu sunt din parohie, dar o vreme am fost. Eu sunt obișnuit cu statul acasă, dar nu a fost totuși foarte ușor  în general, însă acceptabil și tolerabil.

Maria Vișescu: Ne-am gândit unii la alții, ne-am rugat unii pentru alții, am comunicat pe diverse teme, am sperat și iată că rugăciunile în comun au primit răspuns de la Dumnezeu: ne vom reuni și vom deveni mai rugători și mai iubitori. Doamne îți mulțumim. Părintelui Mircea și părintelui Cosmin tot resectul pentru efortul făcut ca să ne țină informați și uniți.

Luminița Mirică: Pentru mine a fost o perioadă extrem de interesantă, cu multe experiențe, începând de la predarea pianului on-line, la citirea Psaltirii și la prezentarea virtuală a slujbelor in on-line, la reformularea stării de Fericire, care acum, constă în cele mai mici libertăți: să te plimbi, să vezi o floare, un fluture, o pasăre, copiii, să privești Cerul, să respiri, sau să te rogi din nou la biserică !

Magdalena Bratu: Hristos a înviat! Să știți că izolarea a avut şi un efect benefic: am putut să ne bucurăm de minunile lui Dumnezeu pe care, în stresul zilnic, nu le observam unii dintre noi! Să-i mulțumim Domnului pentru tot ce ne-a dat şi "să ne iubim unii pe alții, ca într-un glas să mărturisim...Treimea cea de o fiinţă!" Mulțumim şi preoților bisericii noastre, cântărețului şi tuturor voluntarilor! Să ne vedem sănătoși!

Paula Chelcioiu: Hristos a Înviat! Izolarea a fost și pentru mine o experiență de neuitat; mai înainte de toate, mulțumesc părinților din parohia  noastră pentru programul liturgic făcut, excelând cu citirea Psaltirii (a fost o idee înțeleaptă); mulțumesc multor persoane care m-au  ajutat ca în această perioadă sinistră să nu mă simt singură și mulțumesc grupului de enoriași că a fost activ. Doamne ajută!

Aurelia Drulea: Hristos a Înviat! Mulțumesc pentru efortul dumneavoastră de a fi prezent mereu printre noi, începând cu citirea Psaltirii, aducându-ne mare bucurie să vă simțim aproape, continuând cu primirea sfintei lumini, care a fost aprinsă întreaga săptămână luminată. Vă mulțumim, dragi părinți Mircea și Cosmin, că ați fost lângă noi în această perioadă. Doamne ajută!

Maria Tănase: Hristos a înviat! Pentru toți enoriașii parohiei noastre stimă și respect și mai ales pentru preoții noștri, care au ținut stindardul credinței noastre vie, în aceste vremuri, riscându-și sănătatea domniilor lor și a familiei lor. Mulțumiri și voluntarilor care au ajutat biserica noastră.

Anica Lilea: Sărut mâna părinților. Mulțumim frumos pentru grija pe care o purtați oițelor din parohia noastră. Bunul Dumnezeu să vă dea multă sănătate și fericire! Amin.

Alexandra Mazilu: Am fost izolați fizic, dar spiritual am fost împreună și pentru aceasta mulțumim dragilor noștri părinți, tinerilor voluntari, doamnelor bisericii, grupului de enoriași. Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne întărească împotriva tuturor "relelor" care se prefigurează.

Sofica Cărbunaru: Doamne ajută, părinților! Mulțumim pentru grija și informațiile cu care ne-ați ținut aproape unii de ceilalți!

Stefan Marcu: Abia aștept să cânt din nou la cor !

Cârcei Mihaela: Să ne vedem sănătoși! Nu ne lasă Bunul Dumnezeu!

Mariana Arsântioaia: Doamne ajută! Mulțumim pentru grija și gândul bun îndreptate spre noi! Să ne vedem sănătoși!