În Săptămâna Patimilor am oficiat în fiecare seară slujba deniei, tot în absența credincioșilor din biserică, respectând astfel ordonanțele militare din perioada Stării de urgență.

În Joia cea Mare, dimineața, am oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, în timpul căreia am scos un Sfânt Agneț, pe care l-am sfințit în Trupul și Sângele Mântuitorului și pe care îl păstrăm pe sfânta masă în Altar pentru împărtășirea celor nou botezați și a bolnavilor. Tot în Joia cea Mare, după amiază, începând cu ora 17.00, am oficiat denia celor 12 Evanghelii.

În Vinerea cea Mare am oficiat slujba vecerniei, la ora 12.00, cu scoaterea Sfântului Epitaf (reprezentând punerea în mormânt a Domnului), iar la ora 17.00 denia Prohodului Domnului. La slujbă a participat, alături de cei trei preoți ai parohiei și de cântărețul bisericii, și voluntarul Adrian Constantin, care a împodobit slujba cu cântări liturgice specifice. Spre sfârșitul deniei, am înconjurat biserica parohială cu Sfântul Epitaf, având în față Crucea cea mare de lemn purtată ”cu lacrimi în ochi” de voluntarul Viorel Ciocârlan. După ce a fost ocolită, s-a intrat în sfânta biserică și s-a făcut încheierea slujbei.  

Potrivit îndrumărilor primite de la Patriarhia Română, pâinea, care în popor se numește «Paști», a fost sfințită în Joia cea Mare, după încheierea Sfintei Liturghii.

Această pâine sfințită a fost distribuită în parohie cu ajutorul a 20 de voluntari, rânduiți câte 5 pe o tură orară. A fost impresionant să vedem cum oamenii nu conteneau a telefona la preoții parohiei pentru a solicita ca voluntarii să ajungă cu sfintele paști și la blocurile lor. În această lucrare pastorală, este demn de subliniat și implicarea multor președinți și administratori de blocuri, care au solicitat să li se permită să distribuie sfintele Paști vecinilor lor de bloc.