Ziua de duminică, 8 septembrie 2019 a condensat mai multe evenimente în parohia noastră.

Slujba pentru prăznuirea Nașterii Macii Domnului a fost oficiată în curtea bisericii într-o ambianță plăcuta de toamnă blândă, primitoare, tihnită. Preoți și enoriași, prin rugăciune au creat o atmosferă plină de emoție și transcendență. 

În paralel cu Sfânta Liturghie s-a desfășurat atelierul “Sănătate pentru bunici” la care au participat numeroși enoriași, dornici să se informeze din punct de vedere medical. Atelierul a fost realizat cu concursul doamnelor doctor Denise Zahiu (medic specialist gastroenterolog) și Alina Teașă (medic rezident cardiolog), precum și doamna farmacist Carmen Sultan. Fiecare bunic care a trecut pragul bisericii a primit un cuvânt de mângâiere, încurajări să lupte cu problemele de sănătate, sfaturi pentru o viață sănătoasă și soluții pentru problemele medicale.

După oficierea Sfintei Liturghii, părintele paroh Mircea Uță a invitat-o pe doamna doctor Denise Zahiu să vorbească despre semnificația Zilei Bunicilor și despre atelierele organizate în parohie cu ocazia acestui eveniment. Doamna doctor a subliniat motivația implementării Zilei Bunicilor la nivel internațional, arătând că aceasta este necesară pentru a conștientiza importanța bunicilor în familie și în societate. Apoi a prezentat pe scurt activitățile desfășurate la cele două ateliere, explicând rolul și implicațiile fiecărei activități.

În cursul zilei de ieri a avut loc atelierul Dar pentru bunici în cadrul căruia copiii s-au implicat efectiv pentru a crea o surpriză bunicilor lor. Prichindei și copii mai măricei și-au folosit talentul pentru a realiza cărticele, felicitări sau diplome pentru bunici, prin tehnici de quiling, pictură și colaj. Atelierul a pus în valoare calitățile tinerilor, dragostea și recunoștința față de bunici. Totodată a fost prilej de a ne cunoaște, de a comunica, de comuniune.

Al doilea atelier a fost adresat bunicilor din parohie. ”Sănătate pentru buniciˮ a fost o invitație la medic. Pentru că ne iubim bunicii și dorim să îi avem cât mai mult în putere, sănătoși, ne-am aplecat asupra problemelor medicale și a modificărilor care vin odată cu trecerea anilor. Împreună cu doamna doctor Alina Teașă am răspuns întrebărilor enoriașilor și a fost efectuată o minimă evaluare medicală. Întrucât timpul nu a permis mai mult, au fost pregătite pliante cu informații și ”sfaturi pentru un comportament sănătos de viață ”

Câțiva nepoții curajoși, care au participat la atelierul de creație, au acceptat să se urce pe scenă pentru a-și exprima dragostea și recunoștința față de bunici în versuri și cântec. Iustinian Bârsan a recitat poezia Bunica de Otilia Cazimir, Nadia și Larisa Moțățăianu ne-au impresionat cu alte versuri ce amintesc calitățile bunicilor, iar Elena și Andreea Marin ne-au emoționat cu două cântece Bunicuțo, draga-mi ești! și Bunicuța mea. Domnul Valentin Palma, membru al coralei Ambroziana, a dedicat un cântec mult iubitei sale bunicii Teodora Mihai, care ne-a onorat cu prezența venind tocmai de la Focșani și a invitat la horă bunicuțele din parohie.

Momentul festiv a fost încheiat cu mulțumiri adresate tuturor celor care s-au implicat în organizarea atelierelor, prin dăruirea unor diplome din partea parohiei pentru cele mai bune, răbdătoare, harnice și fericite bunici și printr-o agapă ”cu bunătăți de la bunica”.