După cum este bine cunoscut, în fiecare an, la data de 1 martie bărbații și copiii, de pe întreg mapamondul, sărbătoresc femeile și mamele; la data de 1 iunie, părinții își sărbătoresc copiii; iar la data de 1 octombrie, potrivit hotărârii ONU, copiii și părinții își sărbătoresc bunicii și persoanele de vârsta a treia.

Pentru data de 1 octombrie 2017, în Duminica Bunicilor, îndată după oficierea Sfintei Liturghii, spre orele 11.30, intenționăm să organizăm, în cerdacul parohiei noastre, un moment cultural, prin care să-i sărbătorim pe bunicii, pe bunicele și persoanele de vârsta a treia din parohie.

Vor fi selecționați până în 15 bunici, adică cei care i-au învățat pe nepoți să se roage, le-au spus povesti cu zâne şi feți frumoși şi le-au cumpărat bomboane. Acestora, nepoții lor le vor dedica o poezie, o rugăciune, sau un cântec, iar o pereche dintre bunici, le va adresa un cuvânt de folos nepoților și tuturor celor prezenți. Va urma apoi o agapă, pe care Consiliul parohial o va oferi în foișorul parohiei bunicilor și nepoților prezenți.