Parohia noastră continuă Proiectului social filantropic «Să ajutăm printr-un mărțișor» dedicat copiilor orfani de la Valea Plopului și Valea Screzii, din județul Prahova, care a ajuns la a V-a ediție.

Astfel, în sâmbetele de 18 și 25 februarie 2017, începând cu ora 9.30, are loc, în biserica parohială, Atelierul de confecționare a mărțișoarelor, la care participă elevi și părinți de la școlile gimnaziale de pe raza parohiei, respectiv nr.113 și nr.133. Mărțișoarele sunt lucrate de mână, utilizând coala de hârtie, cartonul, carioca, lipiciul, coca dospită, foarfeca, etc. Acestea sunt expuse apoi pe panouri în curtea bisericii parohiale, de unde enoriașii pot achiziționa și face donații pentru copiii orfani de la Valea Screzii.

Pentru concretizarea acestei acțiuni, va fi organizată o colectă de haine, de alimente neperisabile, de jucării și de bani, care vor fi oferite copiilor orfani de la Valea Plopului de către enoriașii care vor participa la «Caravana copilăriei», adică deplasarea la Valea Plopului și consemnarea colectei, la o dată care va fi anunțată ulterior.